2013. augusztus 8.

Nemzeti Bormustra Szent István ünnepén


Augusztus 20-án, Magyarország legszebb üzletházának tetőteraszán, a legcsodálatosabb kilátással a tűzijátékra, 100 borász, több mint 250 hazai borkülönlegességét kóstolhatjuk korlátlanul a legnemesebb hungarikumokkal fűszerezve a Szent István ünnepi Nemzeti Bormustrán. Hát nem ez a legcsodásabb program augusztus 20.-ra egy borkedvelő részére?

Olyan ősi, feledésbe merült szőlőfajták borai kerülnek a nagyközönség elé, amelyeket még soha, vagy több évtizede nem volt lehetőség megkóstolni, és amelyekből mindösszesen pár üveg készül.

A rendezvényen olyan különleges szőlőfajtákból készült borokat kóstolhatunk, mint a Tihanyi Kék, Fekete Muskotály, Feketefájú Bajor, Vörösdinka, Fekete Járdovány, Csókaszőlő. A régi fajták mellett lesznek új hibridek, fajtajelöltek, mint például az Albacab (aminek most lesz a premierje), Turul, Rubintos, Messiás, Csomorinka, Bakator, Generóza, Szerémi Zöld, Mézes Fehér, Mustos Fehér, Kadarka Aszú, Kadarka, Feketeleányka, Corvinus, Zéta, Kövészőlő, Pátria, Kabar, Kövidinka,Aranysárfehér, Budai Zöld, Zeusz, Barátcsuha, Rózsakő, Vulcanus, Néró, Bianka, Valentin, Pintes, Pelso, Vinitor, Rozália, Ezerjófű, Karát, Nektár, Jázmint, Furmintok, Hárslevelűk, Kéknyelűk és még sok-sok csodás nedű.

A korlátlan borfogyasztás mellett a borokhoz illő, a legnemesebb hungarikumokból készült ételekkel kedveskednek a vendégeknek.

Az alapanyagok tekintetében hazánkra jellemző húsfélék és halfélékből készülnek a kísérő falatok, mint a mangalica, liba, kacsa, vadak, füstölt pisztráng, kecsege, ponty tepertő, folyami rák és a legjobb hazai sajtok. Nem maradhat ki a sorból a szarvasgomba és a magyar tokhal kaviár sem. Hogy édességben se legyen hiány, felvonultatják az elmúlt évek ország tortáit, lesznek gyümölcsökből és magvakból készült marcipánok, és mézes ínyencségek is, melyeket hazai gyümölcsökből és fűszernövényekből készült szörpök egészítenek ki. A neves borászok mellett a hazai élelmiszer készítők is maguk mutatják be saját termékeiket.

A rendezvényre a belépés korlátlan bor és ételfogyasztással:
Elővételben: 10.000 Ft
A jegyek korlátozott számban kaphatók a ticketportal jegyirodáiban.
A helyszín befogadóképessége maximálisan 400 fő részvételét teszi lehetővé.