2011. október 13.

Segal Viktor: Ízek és formák

Könyvbemutatón jártam, megjelent Segal Viktor második szakácskönyve, az „Ízek és formák”.


Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik meghatározó arca. Első szakácskönyve,
a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós
konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.

Második szakácskönyvében Segal Viktor séf újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az
egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. 
Most is sikerült olyat alkotni, ami a konyhába visz és főzésre ösztökél:-)
Az egyes fogások önmagukban is újszerűek és különlegesek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel – legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Ezúttal is a séf kedvenc hozzávalóiból készülnek a fogások: a padlizsán, a paradicsom vagy éppen a csokoládé, de megjelennek olyan szokatlan alapanyagok is a könyvben, mint a galanga gyökér, a bok choy vagy a za’atar fűszerkeverék.

Az első Segal Viktor-szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb,
még színesebb, még látványosabb kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit. Sőt, valójában ennél sokkal többel, hiszen az általa kínált fogások többsége több részre bontható, és más receptekkel tovább variálható.
Egy saláta például a séf szerint éppúgy lehet előétel, mint főfogás vagy köret – Segal
Viktor még azt is elmagyarázza, milyen változtatásokat kell vagy javasolt megtennünk ehhez.

Az Ízek és formák szeptember 22-től kapható a Líra, Libri, Alexandra, Tóthágas, Bookline
hálózatában, valamint a Tesco, Auchan, Cora áruházakban és független terjesztőknél.
Fogyasztói ár: 5490.- Ft