2011. október 22.

Baconos zöldbab rőzsékEgyik kedvenc köretünk. Nem kell hozzá más, csak zsenge zöldbab, szeletelt bacon és egy kis vaj.

A zöldbabot megmosom, lecsipkedem azt a végét, amivel a növény tövéhez csatlakozott (a másik végét nem érdemes levágni, mert így fele annyi idő alatt végzünk a babpucolással, és a csúcsos végében sok íz van) és roppanós-puhára párolom. Rőzsénként 10-12 szál babot egybefogok, körbetekerek szeletelt baconnal, majd méretre vágom (a leeső részekből lehet majonézes zöldbabsalátát készíteni).
Egy akkora serpenyőben, amiben kényelmesen elférnek, kevés vajon, pirulásig körbesütöm a rőzséket. Köretként tálalom. Fejenként 2-3 rőzsét szoktam készíteni.

6 megjegyzés:

Roza írta...

Ez tényleg isteni!:)

"saját levében" írta...

Szép és milyen szabályos! Nem rég óta tudom, hogy a csúcsos végét felesleges levágni, mert "abban van a vitamin"! Ez az étel egy kis besamel- vagy fokhagymamártással önállóan is megállja a helyét.

babette főz írta...

Azért spárgával , kemencében sülve is remek volt:)))

Gabojsza írta...

Babette, szép emlékek:-)...hol van az már az a spárga...de lesz majd jövőre is!

Mágnes Dóra írta...

Aha! Ez isteni finom köret. Én is nagyon szeretem a zöldbabot. Nemrég a munkahelyi kantinban egészen szokatlanul ilyen köretet készített a szakács (boztos valami kisérletező kedve volt). Nagyon meg is dicsértem érte, hogy végre nem rizi-bizi és krumplipüré minden nap. Na, sajnos azóta nem készítették, valószínüleg valami kósza fellángolás volt.

t3v, az okostojas írta...

tegnap elővettem a fagyasztott zöldbabot (talán fevita volt), és szalonnába burkolt zöldbabkötegek fotója volt a zacskón. erre ma mit látok a feedjeim között? :)