Ezt a desszertet akkor szerettem meg, mikor Adél lányom készítette pár éve, még vegánsága kezdetén. Gyakorlatilag mindenmentes: vegán, paleo, gluténmentes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Pár perc munka van vele, sütni sem kell és ellenállhatatlanul finom.
Hozzávalók
4 adaghoz:
6-8 db datolya
pár
evőkanál magtej, vagy víz
2
érett avokádó
2
evőkanál cukrozatlan, holland kakaópor
100
ml kókuszkrém
1
teáskanál vanília kivonat
1
csipet őrölt fahéj
1
nagy csipet só
A
datolyát kimagozom és pár evőkanálnyi magtejbe (vagy vízbe) áztatom fél órára,
abban a blenderben, amiben majd elkészítem a csokimousse-t. Hozzáadom az
avokádók húsát és a többi hozzávalót és simára, krémesre pürésítem az egészet
figyelve arra, hogy ne maradjanak benne nagyobb avokádó, vagy datolya darabok.
Tálaló edényekbe kanalazom, és 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Pirított kókuszchips a díszítése.