2021. november 20.

Könyvajánló: Beh Mariann – Levendula

 

Ki ne szeretné a levendulát? Hála, hogy kezdenek rájönni, a levendula nem provence-i huncutság, itthon is megterem és érdemes vele foglalkozni.

Beh Mariann legújabb könyvének is a levendula a főszereplője. Bevallása szerint gyermekkori emlékek fűzik a levendulához, évek óta termeszti, és számtalan módon fel is használja, amit a könyv hasábjain az olvasókkal is örömmel megoszt, ahogy a különböző levendulafajták termesztését, aratását, feldolgozását, és a hazai levendulatermelőket is bemutatja, 30 levendulás ínyencség receptjével együtt.

Mariann 2014-ben alapította a Bazsalikomos kert névre hallgató családi kisvállalkozását. A kertjükben termesztett gyógy- és fűszernövények, ehető virágok felhasználásával teakeverékeket, fűszersókat készít és értékesít. 2018-ban jelent meg A kert konyhája című könyve különleges képi világgal, és szakmai, mégis szórakoztató leírásokkal a növények felhasználásának sokszínűségéről. A BOOOK Kiadó gondozásában most megjelent kötet szerintem ugyanolyan szép, hasznos és informatív, mint Mariann első könyve. Öröm kézbe venni és olvasni.

 Beh Mariann – Levendula
BOOOK KIADÓ KFT 
2021
272  oldal
6 990 Ft