Csodásan
színes, ízekben gazdag egytálétel, mely akár Karácsonyra is bevethető.
Akár előző nap elő lehet készíteni, majd a sütő elvégzi a munka nehezét, és
közben lehet a családdal, vagy a vendégekkel foglalkozni, együtt örülni az
ünnepnek.
Hozzávalók
4 adaghoz:
2-3 ek olívaolaj vagy kacsazsír
4 pecsenye kacsacomb
só, frissen őrölt bors
2,5 dl szárnyas alaplé
2 dl portói
50 ml vörösbor ecet
70-80 dkg sütőtök, hámozva, magozva, feldarabolva
pár ág kakukkfű
pár gerezd fokhagyma
1 narancs, filézve
25 dkg (zöld) lencse
1-2 babérlevél
pár db ördögszekér gomba
A lencsét a babérlevéllel enyhén sós vízben majdnem puhára főzöm.
A kacsacombokat sózom, borsozom, és egy nagyobb serpenyőben a forró zsiradékon
átsütöm, majd félreteszem. A serpenyőt felöntöm az alaplével, a portóival és az
ecettel és 2-3 percig rotyogtatom.
Az ördögszekér gombát hosszában elfelezem, rombusz alakban bevagdosom a vágott
felületét, majd a kacsacombokkal, a sütőtökkel, fokhagymával és kakukkfűvel egy
mélyebb tepsibe fektetem, ráöntöm az ecetes szószt és addig sütöm, míg a hús
puha lesz, és jól megpirul. Az utolsó negyedórában hozzáadom a lencsét a narancsdarabokkal
és készre sütöm.
Gabi
barátnőm receptje adta az ötletet.
A gombáért köszönet a CHEF
gombának!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.