2021. november 17.

Lencsés kacsasült sütőtökkel és gombával

 

Csodásan színes, ízekben gazdag egytálétel, mely akár Karácsonyra is bevethető. 
Akár előző nap elő lehet készíteni, majd a sütő elvégzi a munka nehezét, és közben lehet a családdal, vagy a vendégekkel foglalkozni, együtt örülni az ünnepnek. 

Hozzávalók 4 adaghoz:
2-3 ek olívaolaj vagy kacsazsír
4 pecsenye kacsacomb
só, frissen őrölt bors
2,5 dl szárnyas alaplé
2 dl portói
50 ml vörösbor ecet
70-80 dkg sütőtök, hámozva, magozva, feldarabolva
pár ág kakukkfű
pár gerezd fokhagyma
1 narancs, filézve
25 dkg (zöld) lencse
1-2 babérlevél
pár db ördögszekér gomba

A lencsét a babérlevéllel enyhén sós vízben majdnem puhára főzöm.
A kacsacombokat sózom, borsozom, és egy nagyobb serpenyőben a forró zsiradékon átsütöm, majd félreteszem. A serpenyőt felöntöm az alaplével, a portóival és az ecettel és 2-3 percig rotyogtatom.
Az ördögszekér gombát hosszában elfelezem, rombusz alakban bevagdosom a vágott felületét, majd a kacsacombokkal, a sütőtökkel, fokhagymával és kakukkfűvel egy mélyebb tepsibe fektetem, ráöntöm az ecetes szószt és addig sütöm, míg a hús puha lesz, és jól megpirul. Az utolsó negyedórában hozzáadom a lencsét a narancsdarabokkal és készre sütöm.

Gabi barátnőm receptje adta az ötletet.

A gombáért köszönet a 
CHEF gombának!

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz