2020. november 27.

Vegán Raffaello golyó

 


Tejmentes, gluténmentes diétába is illeszthető vegán finomság, mely baromira eteti magát…

Hozzávalók 60 darabhoz:
12 dkg (barna) rizsdara
12 dkg kókuszreszelék + kb. 5-6 dkg a forgatáshoz
1 konzerv kókusztej (400 ml)
4 dl növényi tej (nálam rizstej)
30 g vegán margarin (nálam vegán Ráma)
50 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
2 evőkanál házi vanília kivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
60 szem mandula

A növényi tejet összeforralom a kókusztejjel, cukorral és vanília kivonattal. Beleolvasztom a vegán margarint, majd belekeverem a kókuszreszeléket és rizsdarát. Folyamatosan keverve addig főzöm, míg a massza elválik az edény falától (ez nálam kb 15 perc volt). Hagyom teljesen kihűlni, majd golyókat formázok a masszából, mindegyik közepébe egy-egy mandula szemet rejtek és meghempergetem őket kókuszreszelékben. Hűtőben eláll pár napig.

Fenti mennyiségből 60 db, nagyjából bolti Raffaello golyó méretű házi vegán finomság készült.