17 hónap után végre itthon van Adél lányom is, tegnap vegán töltött szőlőleveleket készítettem neki vacsorára, ma ez volt a vacsora.
Hozzávalók:
1 közepes
fej karfiol
1 csésze csicseriborsóliszt,
vagy barna rizsliszt
1 teáskanál szárított
vöröshagyma
1 teáskanál
granulált fokhagyma
1/2 teáskanál őrölt
paprika
1/2 teáskanál füstölt
paprika
csipet római
kömény
1/2 teáskanál só
1/2 csésze vegán
barbecue szósz
Egy közepes karfiolt virágaira szedek, majd elkészítem a tésztát: egy tálba a csicseriborsó lisztet (vagy barna rizslisztet), a paprikát, a füstölt paprikát, a római köményt és a sót jól összekeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy csomómentesre keverve sűrű palacsintatészta állagú legyen. A karfiolvirágokat belekeverem úgy, hogy a tészta jól befedje, és egy sütőpapíros tepsire helyezem őket egy rétegben, kis helyet hagyva a karfiolrózsák között, hogy ne ragadjanak össze. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, majd mindegyiket megkenem vegán BBQ szósszal (még a nyáron vettem az Aldiban), visszateszem a sütőbe, és további 5-8 percig sütöm.
Zöldsalátával, és/vagy tepsis krumplival teljes főétel, de magában is rá lehet
járni, igen addiktív kis finomság.
Innen az ötlet.