2020. november 22.

Könyvajánló: Jamie Oliver – 7-féle

 


James (Jamie) Trevor Oliver brit sztárszakács egy kis essexi faluban, Claveringben nőtt fel, ahol szüleinek egy The Cricketters nevű pubja volt. 16 évesen elvégezte a Westminster Catering College-ot, majd néhány évet Gennaro Contaldo mellett töltött, akit kulináris mentorának tekintett. Dolgozott Antonio Carluccio Neal's Yard étteremben, majd a londoni The River Café  sous-chefje lett. Llewellyn televíziós producer 1996-ban fedezte fel, azóta tart töretlen karierrje, nagyjából évente jelenik meg új szakácskönyve.

A 7-féle című idei könyv, új ötleteket ad ahhoz, hogyan használjuk fel jól ismert, közkedvelt hozzávalókat: a brokkolit, karfiolt, avokádót, csirkemellet, kolbászt, lazacfilét, édesburgonyát, padlizsánt, darált húst, tojást, rákot, burgonyát, kaliforniai paprikát, egész csirkét, fehér húsú halat, marhasteaket, sertést, gombát és Jamie azonnal 7-féle receptet kínál mindegyikhez.

A 7-féle valódi ötletbörze a hét minden napjára! Megoldásokat kínál elfoglalt napokra olyan receptekkel, amiket 10 perc összedobni, mert a többi munkát elvégzi a sütő. Egyserpenyős csodákat, ha nem szeretünk mosogatni. Rendelős kajákat házilag, olyan hozzávalókból, amiket bárhol, könnyedén be lehet szerezni akár munkából hazafelé. Vannak receptek hétköznapokra, meg hétvégére, egyszerű tésztaételek, csodás saláták, tepsiben sültek, finom levesek és ellenállhatatlan szendvicsek, szóval mindenki találhat kedvére, fogára valót.

A 7-féle Jamie Oliver legfrissebb – a Park Könyvkiadó gondozásában magyarul megjelent tizenhetedik könyve –ugyanolyan inspiráló, mint minden eddigi Jamie Oliver szakácskönyv.

Jamie Oliver – 7-féle
Park Könyvkiadó
2020
320 oldal
7900.-Ft