Gazdag, melengető, kényeztető vasárnapi levesünk volt, szarvasi pulykából.
Hozzávalók 4 főre:
1 pulykanyak, feldarabolva
1 pulykanyak, feldarabolva
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 paszternák
1 kisebb zellergumó
1 evőkanál aprított ecetes tárkony
pár szál friss, vagy 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 mokkáskanál morzsolt borsikafű (csombor)
só, frissen őrölt bors
kevés frissen őrölt szerecsendió
fél citrom frissen facsart leve
1 tojássárga
2 dl tejföl
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és
zúzott fokhagymát meg egy finomra reszelt sárgarépát (ettől szép színe és
különlegesen finom íze lesz a levesnek). Hozzáadom a feldarabolt pulykanyakat, borsozom és
kevergetve pirítom, míg kezd kifehéredni. Megszórom a fűszerekkel és felöntöm
annyi vízzel, hogy jól ellepje. Takaréklángon, néha megkevergetve addig
párolom, míg a nyakhús majdnem puha, majd hozzáadom a többi, apró kockákra vágott
zöldséget és puhára főzöm. Eloltom alatta a tüzet, belekeverem az aprított tárkonyt és a citromlevet, hozzáadom
a tejszínnel elkevert tojássárgáját (amihez előbb merek egy merőkanálnyi forró
levest, a hőkiegyenlítés miatt), jól elkeverem benne és tádááám, lehet tálalni!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.