2014. március 27.

Fapados turbolya krémleves


Fapados, mert gyakorlatilag 3 hozzávalóból készült és 20 perc az egész! Mindemellett tejmentes, gluténmentes és abbahagyhatatlanul finom.
Hozzávalók 2-3 főre:
1 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 krumpli
jókora csokor friss turbolya
só, frissen őrölt bors
Az olajon üvegesre párolom a hagymát, megsózom, rádobom a meghámozott, apró kockákra vágott krumplit, felöntöm vízzel (2-3 ujjnyival lepje el a krumplit) és addig főzöm amíg a burgonya teljesen megpuhul. Átöntöm turmixgépbe (blenderbe), hozzáadom a megmosott turbolyát, tekerek bele kevés borsot és pürésítem. A turbolyának, bármilyen zsenge is, elég rostos a szára, így érdemes a pürésített levest szitán átpasszírozni. Egy megfelelő méretű szitával és egy merőkanállal ez gyerekjáték, szóval ezt a lépést nem érdemes kihagyni. A leves meg úgy jó, ahogy van, diszkréten ánizsos, krémes, selymes, hmmm…
Nem kell bele semmi más, de ha mégis, mehet bele sajtos kruton, vagy sült kucsmagomba.