Ha látok szép gombát a piacon, gyakran veszek párat,
majd lesz vele valami alapon, leggyakrabban
a tönkje helyét megtöltöm azzal, ami épp van a hűtőben, és megsütöm. Ez a
változat épp úgy készült, mint a juhtúrós-kolbászos, de juhtúró helyett jó
érett cheddar sajttal, házi kolbásszal és csipetnyi chili pehellyel. Előételnek, könnyű vacsorának bármikor jöhet.
Hozzávalók:
csiperke gomba (fejenként 2-4 db, mérettől függően)
érett cheddar (vagy más jól olvadó sajt, gombánként egy
dobókockányi)
paprikás kolbász (gombánként 1-1 szelet)
gombánként csipetnyi chili pehely
friss kakukkfű a tálaláshoz
A konyhakész gombák szárát eltávolítom, mindegyikbe
helyezek egy-egy szelet paprikás kolbászt, annak tetejére egy csipet chili pelyhet, meg akkora darab
sajtot, ami belefér a mélyedésbe. 200 fokos sütőben addig sütöm, míg megolvad a
sajt és picit megpirul. Friss kakukkfűvel díszítve tálalom (opcionális, de jó
ízt ad a végeredménynek). Egy kevés, mellé kínált fokhagymás joghurt mártogatós
teszi teljessé a fogást.