2013. július 10.

Sajtos-kolbászos-chilis töltött gomba


Ha látok szép gombát a piacon, gyakran veszek párat, majd lesz vele valami  alapon, leggyakrabban a tönkje helyét megtöltöm azzal, ami épp van a hűtőben, és megsütöm. Ez a változat épp úgy készült, mint a juhtúrós-kolbászos, de juhtúró helyett jó érett cheddar sajttal, házi kolbásszal és csipetnyi chili pehellyel. Előételnek, könnyű vacsorának bármikor jöhet.

Hozzávalók:
csiperke gomba (fejenként 2-4 db, mérettől függően)
érett cheddar (vagy más jól olvadó sajt, gombánként egy dobókockányi) 
paprikás kolbász (gombánként 1-1 szelet)
gombánként csipetnyi chili pehely
friss kakukkfű a tálaláshoz

A konyhakész gombák szárát eltávolítom, mindegyikbe helyezek egy-egy szelet paprikás kolbászt, annak tetejére egy csipet chili pelyhet, meg akkora darab sajtot, ami belefér a mélyedésbe. 200 fokos sütőben addig sütöm, míg megolvad a sajt és picit megpirul. Friss kakukkfűvel díszítve tálalom (opcionális, de jó ízt ad a végeredménynek). Egy kevés, mellé kínált fokhagymás joghurt mártogatós teszi teljessé a fogást.