A hűvös időjárásnak köszönhetően visszatértünk a levesekhez. Ez különösen jól esett, így batáta szezon végén.
Hozzávalók 4 főre:
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 db batáta
1 fej hagyma
2 db batáta
kis darab friss gyömbér
1/2 kiskanál chilipehely
1 liter zöldség alaplé
1 vanília rúd
1 teáskanál méz
2 teáskanál citrom, vagy lime lé
1/2 kiskanál chilipehely
1 liter zöldség alaplé
1 vanília rúd
1 teáskanál méz
2 teáskanál citrom, vagy lime lé
só, ízlés szerint
Az aprított hagymát megdinsztelem az olajban egy csipet
sóval, míg áttetsző nem lesz. Hozzáadom a reszelt gyömbért és chilipelyhet,
a meghámozott, felkockázott batátát és 2 csipet sót. Felöntöm az
alaplével, felforralom és addig főzöm, míg a batáta megpuhul.
Ha már puha, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait és
turmixgépben vagy botmixerrel pürésítem. Ízesítem kevés mézzel és lime
(vagy citrom) levével, ha szükséges sózom, ha túl sűrű lenne, kevés alaplével
(ha elfogyott, akkor vízzel) igazítok az állagán.
Másnap még finomabb! (már ha marad)
Recept innen.