2021. január 7.

Téli saláta savanyú káposztával, lencsével és virslivel

 

A Kifőztük magazin januári számában láttam meg ezt a salátát, épp volt hozzá virsli (Pikok pure, Lidl beserzés), lencsekonzerv mindig van itthon, s káposztát meg magunk savanyítjuk, így abból sincs hiány. Este, mikor hazaértem az irodából összedobtam és boldogan ettem, mert a diétámba is belefér és nemcsak laktató, hanem finom is.

Hozzávalók 2 adaghoz:
4 db füstöt virsli
20 dkg savanyú káposzta 
1 lencsekonzerv (230 g)
1 fej lilahagyma
1 púpozott evőkanál tejföl 
1 evőkanál (light) majonéz 

A virslit felkarikázom (szükségtelen főzni), a lencsét átöblítem, szűrőben lecsepegtetem. A savanyú káposztát felaprítom, a tejfölt elkeverem a majonézzel, majd beleforgatom a virslit, káposztát, lencsét és a kockázott lilahagymát. Azonnal fogyasztható.

 Aranytepsi  receptjét igazítottam a saját ízlésemre.