A
Kifőztük magazin januári számában láttam meg ezt a salátát, épp volt hozzá virsli
(Pikok pure, Lidl beserzés), lencsekonzerv mindig van itthon, s káposztát meg
magunk savanyítjuk, így abból sincs hiány. Este, mikor hazaértem az irodából
összedobtam és boldogan ettem, mert a diétámba is belefér és nemcsak laktató,
hanem finom is.
Hozzávalók
2 adaghoz:
4 db füstöt virsli
20 dkg savanyú káposzta
1 lencsekonzerv (230 g)
1 fej lilahagyma
1 púpozott evőkanál tejföl
1 evőkanál (light) majonéz
A virslit felkarikázom (szükségtelen főzni), a lencsét átöblítem, szűrőben lecsepegtetem. A savanyú káposztát felaprítom, a tejfölt elkeverem a majonézzel, majd beleforgatom a virslit, káposztát, lencsét és a kockázott lilahagymát. Azonnal fogyasztható.