Ilyen
fajta zsebes megoldással töltött húst készítettem korábban is, ám ez a
pulykamell filé, amit ízletes zöldfűszeres páccal kentem be töltés és sütés
előtt olyannyira finom és szaftos lett, hogy bekerült azonnal a repertoárba. Ha
fél óra alatt kell olyat tenni az asztalra ami nem csak finom, hanem szemet
gyönyörködtető is, ezt ajánlom!
Hozzávalók:
1 darab
pulykamell filé
2-3 evőkanál
extra
szűz olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott
kapor
fél
citrom leve
kis csokor apróra vágott
petrezselyem
1 fej hagyma
20-25 dkg füstölt
mozzarella sajt
fél cukkini
és padlizsán, szeletelve
fél citrom, vékonyra szeletelve
fél citrom, vékonyra szeletelve
1
paradicsom, szeletelve
só és
frissen őrölt bors
0,5 dl
száraz fehérbor
A húst 2-2,5
centinként bevágom úgy, hogy az alján nem vágom át teljesen, így tölthető
„zsebek” keletkeznek benne. Egy kis tálban összekeverem az olívaolajat, a
citromlevet, az aprított kaprot, petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel fűszerezem a húst
kívül-belül, megszórom sóval, borssal, és minden „zsebbe” teszek szeletelt hagymát,
padlizsánt, cukkinit, paradicsomot és citromszeletet. Olívaolajjal kikent sütőtálba teszem, a tetejére
szórom a reszelt sajtot, aláöntöm a bort és 200 Celsius-fokra előmelegített
sütőben sütöm 25-30 percet, ezalatt a sajt is ráolvad és enyhén megpirul.
Salátával tálalom.
A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.