2019. július 22.

Zöldséges, fűszeres pulykamell



Ilyen fajta zsebes megoldással töltött húst készítettem korábban is, ám ez a pulykamell filé, amit ízletes zöldfűszeres páccal kentem be töltés és sütés előtt olyannyira finom és szaftos lett, hogy bekerült azonnal a repertoárba. Ha fél óra alatt kell olyat tenni az asztalra ami nem csak finom, hanem szemet gyönyörködtető is, ezt ajánlom!

Hozzávalók:
1 darab pulykamell filé
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott kapor
fél citrom leve
kis csokor apróra vágott petrezselyem
1 fej hagyma
20-25 dkg füstölt mozzarella sajt
fél cukkini és padlizsán, szeletelve
fél citrom, vékonyra szeletelve
1 paradicsom, szeletelve
só és frissen őrölt bors
0,5 dl száraz fehérbor

A húst 2-2,5 centinként bevágom úgy, hogy az alján nem vágom át teljesen, így tölthető „zsebek” keletkeznek benne. Egy kis tálban összekeverem az olívaolajat, a citromlevet, az aprított kaprot, petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel fűszerezem a húst kívül-belül, megszórom sóval, borssal, és minden „zsebbe” teszek szeletelt hagymát, padlizsánt, cukkinit, paradicsomot és citromszeletet. Olívaolajjal kikent sütőtálba teszem, a tetejére szórom a reszelt sajtot, aláöntöm a bort és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütöm 25-30 percet, ezalatt a sajt is ráolvad és enyhén megpirul. Salátával tálalom.


A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.




Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.