2019. július 19.

Barna csiperkés, újhagymás csirkemell


Május eleje óta nagyon odafigyelek arra, mit, és főleg mennyit eszem. Szigorúan mérek mindent, számolom a kalóriákat, és igyekszem laktató, de alakbarát fogásokat készíteni. Az alábbi egytálétel is ebben a koncepcióban készült, az Amigo, a mi gombánk bébi barna csiperke gombájával.

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 csirkemell filé
1 csokor újhagyma
250 g bébi barna csiperke
2 evőkanál olívaolaj
kis csokor petrezselyem
pár szál friss kakukkfű
pár csepp citromlé
só és frissen őrölt bors

A csirkemellet falatnyi darabokra kockázom, sózom, borsozom, majd fehéredésig pirítom az olívaolajon. Kiszedem az edényből és a visszamaradt ízes zsiradékon megsütöm a negyedelt gombát, a felszeletelt újhagymával együtt. Ha a gomba is megsült, visszateszem az edénybe a csirkemell kockákat, összekeverem a sült hagymás gombákkal, csepegtetek rá kevés citromlevet és rászórom a kakukkfű levélkéket, meg az aprított petrezselymet. Natúr rizskörettel, vagy zöldsalátával tálalom, de magában is igazán finom, alacsony kalóriatartalmú ebéd.