2019. július 19.
Barna csiperkés, újhagymás csirkemell
Május eleje óta nagyon odafigyelek arra, mit, és főleg mennyit eszem. Szigorúan mérek mindent, számolom a kalóriákat, és igyekszem laktató, de alakbarát fogásokat készíteni. Az alábbi egytálétel is ebben a koncepcióban készült, az Amigo, a mi gombánk bébi barna csiperke gombájával.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 csirkemell filé
1 csokor újhagyma
250 g bébi barna csiperke
2 evőkanál olívaolaj
kis csokor petrezselyem
pár szál friss kakukkfű
pár csepp citromlé
só és frissen őrölt bors
A csirkemellet falatnyi darabokra kockázom, sózom, borsozom, majd fehéredésig pirítom az olívaolajon. Kiszedem az edényből és a visszamaradt ízes zsiradékon megsütöm a negyedelt gombát, a felszeletelt újhagymával együtt. Ha a gomba is megsült, visszateszem az edénybe a csirkemell kockákat, összekeverem a sült hagymás gombákkal, csepegtetek rá kevés citromlevet és rászórom a kakukkfű levélkéket, meg az aprított petrezselymet. Natúr rizskörettel, vagy zöldsalátával tálalom, de magában is igazán finom, alacsony kalóriatartalmú ebéd.
Címkék:
citrom,
csiperke,
csirke,
csirkemell,
egytál,
gluténmentes,
gomba,
kakukkfű,
petrezselyem,
tejmentes,
újhagyma