2016. szeptember 15.

Készítsük fel hasunkat az utazásra!



Imádunk utazni! Idén nyáron ki is rúgtunk a hámból rendesen, júniustól összesen 2 hétvégét töltöttünk itthon és október közepéig folytatjuk, a záróakkord egy izgalmasnak ígérkező szicíliai gasztro-túra lesz.

Jobbára „mini-nyaralások” voltak ezek, sok élménnyel, újdonsággal, remek helyeken kóstolt tradicionális helyi finomságokkal, mert ha bárhová elutazunk, megkóstoljuk a helyi ételeket.
Minél messzebbre utazunk, annál inkább fennáll a veszély, hogy az utazás nemcsak élményekről szólhat.
Az eltérő klíma, akár egy ártatlan fogmosáskor használt, de a megszokottól eltérő folyóvíz, és nem utolsósorban a számunkra ismeretlen baktériumok - melyekkel a helyiek gond nélkül együtt élnek, nálunk könnyen lehet, hogy puffadást, hangos bélmozgást, diszkomfort érzést, esetleg hasmenést válthatnak ki. 

Idegen környezetben, távol az otthonunktól és a megszokott környezettől az étellel, itallal kórokozók kerülhetnek szervezetünkbe. Sok minden felboríthatja emésztésünk egyensúlyát, kezdve az általunk megszokottól eltérő alapanyagoktól a fűszerhasználatig.
Hogy a külföldi nyaraláson ne érjen ilyen jellegű kellemetlen meglepetés, érdemes felkészíteni hasunkat is az utazásra. A higiénés normák betartása mellett fontos szerephez juthatnak a jótékony hatású probiotikumok, melyek segítségünkre lehetnek a megelőzésben, és ha már bekövetkezett a baj, az egyensúly visszaállításában és a regenerációban is.


A probiotikumokban lévő jótékony baktériumok benépesítik a bélcsatornánkat, a káros kórokozók így nem tudnak megtelepedni az bélrendszerben, az érzékeny egyensúly pedig kisebb eséllyel borul fel.
Ismert ellenjavallat a probiotikumokkal szemben nincs, és túladagolni sem lehet, bármilyen formában is vigyük be szervezetünkbe őket, így a többi gyógyszer mellett ott a helyük az úti patikában!