Ez volt az egyik legfinomabb vacsoránk az erdélyi nyaralásunk alatt. Kecskehúst többször ettem már életemben, első alkalommal kb. tizenöt évvel ezelőtt, egy lakodalomban Kecskeméten, pörkölt formájában. Nagyon ízlett. Most lehetőségünk volt roston sült flekken formájában is megkóstolni. A pityóka salátát mintha Édesanyám készítette volna!
Hozzávalók:
darabolt kecskehús
só, bors
tejföl, piros arany (csemege)
darabolt kecskehús
só, bors
tejföl, piros arany (csemege)
A salátához (fejenként)
2-3 szem pityóka (krumpli)
1-2 főtt tojás
1 kis fej lilahagyma
olaj, só, bors
A pityóka salátához Ilonka néni a főtt krumplit feldarabolta, hozzá aprította a főtt tojásokat, a lilahagymát. Megszórta sóval, borssal, meglöttyintette napraforgó olajjal, összekeverte és érlelte pár órát vacsoráig. Nem egy diétás vacsora, de nyaraláskor ki gondol a kalóriákra…