2023. február 24.

Könyvajánló: Yotam Ottolenghi-Noor Murad: Ottolenghi Test Kitchen: A kamra kincsei

 


Yotam Ottolenghi rajongóként egyből felcsillant a szemem az újabb könyve megjelenésének hírén, mert imádom a kreativitását, a főzési stílusát, illetve azt, hogy látszólag annyira össze nem illő alapanyagokból olyan ízharmóniákat képes alkotni, amitől elalélsz!

A most megjelent könyv az OTK (Ottolenghi Test Kitchen) sorozat első része, melyet a fortélyok és megoldások tesznek különlegessé. Az Ottolenghi Tesztkonyha tagjai olyan tudást, és mindennapi trükköt adnak át, mellyel egyszerűbbé és kulinárisan izgalmasabbá tehetjük életünket, egy kis keleties csavarral megspékelve.

A kamra kincsei megtanít arra, hogy könnyen hozzáférhető, szerény alapanyagokból, akár ezek egymást helyettesítésével, a saját éléskamránk tartalma függvényében alkalmazzunk gyakorlatias megoldásokat egy tökéletes végeredmény elérése érdekében. Az egész könyv azt sugallja, hogy merj kreatív lenni!
A sütés kémia, ott kellő gyakorlat híján nem nagyon érdemes eltérni a receptektől, mert már az sem mindegy, hogy vajat, margarint, vagy zsírt használsz-e, mivel a végeredmény nem ugyanaz lesz, de a főzés, az más! Nincs épp a receptben szereplő hozzávalód? Helyettesítsd azzal, ami van a kamrádban, vagy a hűtődben! A könyből rengeteg ötletet kaphatsz!

A könyv kedvezményesen ITT rendelhető meg.

Yotam Ottolenghi-Noor Murad: Ottolenghi Test Kitchen: A kamra kincsei

GABO Könyvkiadó
2022.
256 oldal
6 990 Ft