2022. szeptember 16.

Otthoni és bárhangulat egyszerre? Miért ne!

Sokan valamiért úgy gondolják, hogy a laza, lezser, bár jellegű atmoszféra és az otthoni, meghitt környezet nem hozható közös nevezőre. Sőt, nem hogy nem említhetőek egy lapon, leginkább egymás ellentétei. Ám az igazság az, hogy ez abszolút fals következtetés. Ugyanis a könnyedség és a biztonságot adó fészekhangulat nem zárják ki egymás jelenlétét! Épp ellenkezőleg! Ha egyénileg ez a párosítás az, ami igazán vonzó, akkor nem érdemes tovább keresgélni.

A funkcionalitás és a stílusosság kéz a kézben járnak!

VidaXL bárszék a létező legjobb bizonyíték arra, hogy a praktikusság és az esztétikusság igenis kiegészítik egymást. Elég csak ránézni a modellre. Vonzza a tekinteteket. Nem véletlenül! Stílusos, dizájnos megjelenése csak a jéghegy csúcsa tulajdonképpen. Komfortot sugárzó kialakítása leülésre csábít! És ami az egészben a legszebb, hogy ez a típusú vagány trendiség bármelyik konyhában teret kérhet és kaphat magának. Ugyanis nem egy olyan székről beszélünk, ami ne
illeszkedne paramétereivel maximálisan az otthoni környezethez. A színválaszték, az alapanyagok sokoldalúsága és a kialakítás során főszerephez jutó formavilág variálhatósága együttesen olyan végeredményt alkotnak, ami minden tekintetben szemre való!

Természetesen a minél harmonikusabb összhatás érdekében jó ötlet a konyhabútorok stílusjegyeit összehangolni. A különböző textíliák színvilágait is célszerű úgy megválasztani, hogy valamilyen szinten kapcsolódjanak egymáshoz. Nem feltétlenül kell egyetlen szín számtalan árnyalatában gondolkodni, nyilván ennél sokkal szélesebb spektrum az, ami szóba jöhet. De az tény, hogy az erős kontrasztokkal mindenképpen jó ötlet csínján bánni. Sötétebb helyiségekben pedig külön előnyös a világosabb színekre voksolni, mert így tágítható a tér és fokozható az amúgy gyérnek mondható fénymennyiség.

De mi lesz a magasságbeli eltérésekkel?

Ez nem jelenthet problémát. A bárszék nagyszerűen mutat például a pult mellett, sőt önmagában is megállja a helyét. Az étkezőasztal környéke nem feltétlenül a legideálisabb a számára, de azért ez nem egy általános érvényű kijelentés, mert nagyban hely- és helyzetfüggő. Ha például kizárólag bárszékek az asztal körüli ülőalkalmatosságok, akkor minden rendben, lévén az asztal magassága passzol a székekhez. Ha jelen pillanatban ez a részlet nem stimmel, akkor két út is járható. Vagy marad a szék magányosan, külön, mondjuk a pultnál, vagy egy új asztal megvásárlásával, ami már magasságában megfelelő az egész konyha újrarendezhető, tervezhető.

Az biztos, hogy az asztal kiválasztásánál célszerű a biztonsággal, komforttal, stabilitással összefüggő tulajdonságokat előnyben részesíteni. Az ide-oda mozgó, instabil felület kicsit sem nevezhető optimálisnak. A magától értetődő szélesség és hosszúság kérdéskörén kívül a magasság dilemmáját is mindenképpen kifizetődő stratégia alaposan körbejárni, akár otthon kipróbálni egy szabócenti hathatós hozzájárulásával. A fa alternatívák talán a legelegánsabbak, egyúttal nem mindennapi tartósságot garantálnak, de természetesen akár a fém típusok között is könnyedén felfedezhetőek a nagybetűs, befutó modellek.