2022. július 29.

Könyvajánló: Kerek Brigitta - Otthon, PITÉK, napSütés

Gabojsza vagyok, piteimádó. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a blogon lévő 42 pite és tarte recept, mert legyen sós, vagy édes, bármikor szívesen készítem és eszem!

Egy finom pite bármelyik évszakban megkoronázza a napot, megédesíti a családi együttlétet és lenyűgözi a barátokat. A tölteléke – legyen sós, vagy édes - kreatívan variálható, a végeredmény pedig az utolsó morzsáig el szokott fogyni.

Bevallom, Kerek Brigittát korábban nem ismertem, de a BOOOK Kiadó gondozásában – mely idén a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat nyerte el - a napokban megjelent izgalmas, színes és lebilincselő pités könyve azonnal felkeltette érdeklődésem.

Egy rövid bemutatkozás után a könyvben szó esik a pitekészítés alapjairól, az eszközökről, alapanyagokról. Sorra veszi az alaptésztákat és alaptöltelékeket, meg a díszítési technikákat. A pitekisokoból megtudhatjuk, mi a különbség a francia (édes) tarte, az olasz crostata, a (sós) quiche, a galette, az amerikai pie, és a magyar pite között.

A 25 ínycsiklandó pite receptjét 4 fejezetben találjuk, évszakokra bontva, hogy mindig szezonális töltelékkel tudjuk elkészíteni pitéinket.

A könyvet már átlapozni is élmény. A fotók gyönyörűek, a receptek pedig jól követhetők, nincs benne „egy zacskó” (hány grammos?), vagy „egy evőkanál” (mekkora?), „amennyit felvesz”, vagy hasonlóan megfoghatatlan kifejezések. A hozzávalók grammban vannak megadva, az elkészítési instrukciók pedig egyértelműek, sok jó tippet is olvashatunk a receptek mellett. Az a fajta könyv, amit elkezd az ember átlapozni, aztán már szalad is a konyhába, kipróbálni valamelyik receptet.

A könyvet itt lehet kedvezményes áron megrendelni.

Kerek Brigitta - Otthon, PITÉK, napSütés
BOOOK KIADÓ KFT 
2022
136 oldal
5490.- Ft