Az
utóbbi pár évben nem igazán voltam édesszájú, de amióta IR diétázok, gyakrabban
kívánok egy-egy falat édességet. Folyamatosan kutatom azokat a recepteket,
melyeket elkészítve bűnözés-mentesen tudok én is sütit, vagy valami édeset enni,
erre a receptre is így találtam rá. Nem sok munka van vele, a kinézete is
szerény, de nagyon, nagyon finom. Gyakran fogom sütni.
Hozzávalók
egy kb. 25 X 10 cm, 8 cm mély kalácssütő formához:
200
gramm apró szemű zabpehely
1
tk sütőpor
3
db nagyobbacska alma
ízlés
szerint fahéj
ízlés
szerint édesítő
2
db tojás
2
dl tej, tejszín, vagy magtej
1
csipet só
Az almákat lereszelem, kinyomkodom, ízesítem őrölt fahéjjal és édesítővel. Hozzáadom a zabpelyhet és sütőport. A tojásokat feltöröm, villával felverem egy csipet sóval, elkeverem benne a magtejet, majd a masszát összekeverem a reszelt almával és zabpehellyel. Sütőpapírral bélelt, vagy szilikon formába öntöm, elegyengetem, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Hagyom langyosra hűlni, majd szeletelve tálalom.
A receptért köszönet Kissné Négrádi Anitának.