Igazán kényeztető fogás ez a többfajta gombával készült crostini. A gomba alá mehet mezei natúr sajtkrém (Philadelphia típusú), vagy krémes kecskesajt, de házilag lecsöpögtetett görög joghurtból készült sajtkrémmel is isteni. A Chefgomba Gourmet csomagjaiban többfajta gomba, zöldség (lila és újhagyma, sárgarépa), meg zöldfűszer található konyhakészen, így némi aprítás, szeletelés után percek kérdése és lehet enni!
Hozzávalók
4 szelethez:
4 szelet kovászos kenyér
200 g natúr sajtkrém, vagy krémes kecskesajt
1-2
evőkanál olívaolaj
1
csomag Gourmet Exotic Chefmix gombacsomag, vagy 25-30 dkg vegyes gomba
(csiperke, portobello, laskagomba, déli tőkegomba)
só,
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
1 csokor petrezselyem zöld, aprítva
Megsütöm a gombát: szárazon jól felforrósítom a kerámiabevonatos wok edényem, locsolok bele pici olívaolajat, beledobom a mérettől függően egészben hagyott, felezett, vagy szálakra tépkedett gombát és nagy lángon, rázogatva-forgatva megsütöm (fűszerezni a végén szoktam, mert a sótól a gomba levet ereszt és inkább párolódik, nem sül).
Jófajta kovászos kenyeret szeletelek, mindkét oldalát megpirítom, majd bőkezűen
megkenem a sajtkrémmel és ráhalmozom a még meleg, sült gombát. Megszórom
aprított petrezselyem zölddel és már ehetjük is!
A bejegyzést a Chefgomba szponzorálta, köszönet érte.