Január elején újra nekiálltam az 1200 kcal-ás diétámnak, amivel
tavaly tavasszal sikeresen leadtam 15 kg-ot, amiből az év második felében
szépen visszakúszott majdnem 6 kg. Az ünnepek alatt aztán nem híztam tovább, sőt, már
csak 4 kg-t kell „ledolgoznom” a nyári hízásból, majd folytathatom ott, ahol
abbahagytam. Elszántságom sziklaszilárd, még az sem tántorít el, hogy
alulműködik a pajzsmirigyem, így 2 hét szigorú diéta után is csak alig 30-40
dekával vagyok kevesebb, mint amikor elkezdtem. De olyan nincs, hogy ez így maradjon,
így legjobb barátom a konyhamérleg, grammra mérek mindent, amit megeszek,
szorgosan vezetem a kalóriabázison a bevitt ételeket, az elvégzett testmozgást,
folyadékbevitelt, stb. és bízom benne, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét.
Mivel tudom, hogy a diétámmal nem vagyok egyedül, ezentúl megosztom itt a blogon is egy-egy jól sikerült diétás fogásom receptjét. Íme a mai: egy kiadós és laktató gombás-szaftos zabpehely penne.
Mivel tudom, hogy a diétámmal nem vagyok egyedül, ezentúl megosztom itt a blogon is egy-egy jól sikerült diétás fogásom receptjét. Íme a mai: egy kiadós és laktató gombás-szaftos zabpehely penne.
Hozzávalók egy bőséges adaghoz:
75 g gluténmentes zabpehely
penne (Lidl beszerzés)
10-10 dkg barna csiperke és
bébi laskagomba
pár csepp olívaolaj (tényleg csak pár csepp!)
1 fej vöröshagyma
1 dl 15% zsírtartalmú Rama főzőkrém (hivatalos neve Cremefine zum
kochen, és laktózmentes. Egyszer a tescoban vettem tévedésből, mert azt hittem,
hogy 15% zsírtartalmú folyékony margarin, amit majd főzéshez használhatok)
só, frissen őrölt bors
szárított oregánó, granulált
fokhagyma, ízlés szerint
1 kis csokor friss
zöldpetrezselyem
A tésztát enyhén sós vízben „al
dente”-re főzöm. Egy serpenyőben megdinsztelem az aprított hagymát nagyon kevés
olívaolajon (ha kell, adok hozzá pár csepp vizet is). Ha már üveges, hozzádobom
a szeletelt, kis fejű barna csiperkét, meg a csíkokra széttépkedett bébi
laskagombát. Tekerek rá borsot, fűszerezem a granulált fokhagymával és
oregánóval, és pár percig kevergetve sütöm, míg a gomba kezd pirulni.
Belekeverem a rama főzőkrémet (tejszín helyett), majd ha már forr, hozzáadom a
kifőtt tésztát és 1-2 percig kevergetem, ezalatt a tészta magába szívja az ízes
mártást. Megkóstolom. Ha kell, sózom, majd megszórom az aprított
zöldpetrezselyemmel és azonnal tálalom.
Számításaim szerint ennek az adagnak a kalóriaértéke 375 kcal és teljesen jóllaktam vele.
A gombáért köszönet a CHEF gombának!
Számításaim szerint ennek az adagnak a kalóriaértéke 375 kcal és teljesen jóllaktam vele.
A gombáért köszönet a CHEF gombának!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem
lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.