2019. szeptember 30.

Pulykahúsos-gombás nokedli



Szeretem a nokedlit, de a mindenki által imádott tojásos nokedlitől sokkal jobban kedvelem az ilyen ízes egytálételeket. Maradék nokedli felhasználására ideális megoldás, bár annyira finom, hogy ezért önmagában is érdemes nekiállni nokedlit főzni.

Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:
 A nokedli tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl víz
ízlés szerint só

A raguhoz:
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg baconkocka
1 fej fokhagyma
30 dkg darált pulykahús
25 dkg csiperkegomba
1 dl fehér bor
1 kiskanál morzsolt majoránna
1 kiskanál szárított oregánó
só, frissen őrölt fekete bors

 A tálaláshoz:
frissen reszelt kemény sajt

A nokedli tésztához a tojást felverem, elkeverem a vízzel, megsózom, majd apránként hozzákeverem a lisztet (nem kell alaposan kidolgozni) .
Edényben vizet forralok. Mikor forr, megsózom, és nokedli szaggatóval beleszaggatom a tésztát a lobogva forró vízbe, majd kifőzöm a nokedliket. Miután felszínre jöttek, szűrővel leszűröm és félreteszem, kevés főzőlével együtt. Közben egy serpenyőben felhevítem az olajat és kisütöm rajta a baconkockákat. Hozzáadom a megtisztított, zúzott fokhagymát, a felaprított gombát és a darált pulykahúst is a serpenyőbe teszem, sóval, borssal, majorannával és oregánóval fűszerezem. Erős lángon összepirítom, majd hozzáöntöm a bort, egy keveset a nokedli főző levéből és immár lefedve, mérsékelt tűzön puhára párolom a ragut (jó, ha marad egy kis szaftja is). Ha kész, hozzáadom a nokedlit, alaposan összekeverem és tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére.


A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.




Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.