A
panini szendvicsek, amit az
olaszok a köznyelvben egyszerűen pirítósnak hívnak, bordás betétes szendvicssütőben
melegített/pirított két szelet kenyérből áll, amit sonkával és pár szelet
sajttal töltenek, alaposan összesütnek és a rádörzsölt fokhagymán kívül minden egyéb mártás, vagy ízesítő
nélkül kínálnak. Minőségi alapanyagokból készítve igazán jó, és reggelire, vagy
vacsorára tökéletes, ha kevés hozzávalóból kell pár perc alatt összedobni
valami finomat.
A képen látható változatot Moscenicka Draga-ban készítettem pár napja, és laktató reggelink volt, amit parti szállásunk teraszán költöttünk el, ahonnan pazar kilátás nyílt az egész öbölre, meg az óvárosra. Némi főtt tojást, koktél paradicsomot és lilahagymát ettünk hozzá.
Hozzávalók:
A képen látható változatot Moscenicka Draga-ban készítettem pár napja, és laktató reggelink volt, amit parti szállásunk teraszán költöttünk el, ahonnan pazar kilátás nyílt az egész öbölre, meg az óvárosra. Némi főtt tojást, koktél paradicsomot és lilahagymát ettünk hozzá.
Hozzávalók:
szeletelt
kenyér
szeletelt pulykasonka
szeletelt pulykasonka
jól
olvadó, szeletelt sajt
1
gerezd fokhagyma
pici
puha vaj
főtt
tojás, koktél paradicsom és lilahagyma (opcionális)
Két
szelet kenyeret beteszek a bordás betétes szendvics sütőbe és aranybarnára
pirítom. Pirított oldalukat bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával, és összeállítom
a szendvicset. Az első szelet kenyér pirított oldalát megpakolom a szendvics
töltelékkel: sajt, pulykasonka, majd megint sajt, ráborítom a másik szelet kenyeret
(pirított oldalával befele), majd a szendvics külső oldalait finoman megvajazom.
Visszateszem a szendvics sütőbe és hagyom aranybarnára pirulni a külső oldalát
is, ami a vajtól még ízletesebb lesz. Háromszögekre vágva azonnal kínálom.
A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.