A Chocolate&Zucchini blogon olvastam a receptet
még 2008-ban és azóta sokszor elkészítettem. Nem szép, ne nagyon finom. Ízorgia. De senki ne higgye el,
csak próbálja ki! Apró változtatásokat eszközöltem, pld. az eredeti receptben
zöld olajbogyót használnak, én jobban szeretem feketével, most épp sherry
ecetem sem volt, így almaecettel készült, az aszalt szilvát meg a kedvenc magboltomban vettem hozzá. A sütés előtti cukros szórás is elmaradt, eléggé
édeskés a végeredmény nélküle, szerintem nem hiányzik belőle/róla.
Hozzávalók 4 személyre:
fejenként 1 csirke comb kettévágva, alsó és felső részre
15 dkg fekete olívabogyó (magozva), felezve
30 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
4 gerezd fokhagyma, zúzva
3 babérlevél
4 ek olívaolaj
3 ek almaecet
2 ek szárított oregánó
só
frissen őrölt bors
1,5-2 dl száraz fehérbor
fejenként 1 csirke comb kettévágva, alsó és felső részre
15 dkg fekete olívabogyó (magozva), felezve
30 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
4 gerezd fokhagyma, zúzva
3 babérlevél
4 ek olívaolaj
3 ek almaecet
2 ek szárított oregánó
só
frissen őrölt bors
1,5-2 dl száraz fehérbor
Előző este bepácolom a húst: megmosom, feldarabolom és
egy sütőtálba teszem. Elkészítettem a pácot: a zúzott fokhagymát, az aszalt
szilvát és az olívabogyót a borral, az olajjal, oregánóval és az ecettel késes
robotgépben összedolgozom. A húst alaposan sózom és borsozom, ráöntöm a pácot, majd
alaposan átkeverem, hogy mindenhova jusson belőle, hozzáadom a babérleveleket majd
alufóliával lefedve a hűtőbe teszem éjszakára.
Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, 200 fokos előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt puhára sütöm, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Sülés közben isteni illatok terjengenek a konyhában!
Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, 200 fokos előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt puhára sütöm, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Sülés közben isteni illatok terjengenek a konyhában!
Parmezános-tejszínes krumplipürével szoktam tálalni.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.