Fotó: Bakcsy Árpád |
Ezt a levest még 2012-ben főztem, amikor a Magyar Konyha magazin január-februári számában megjelent pár csicsókás receptem. Lassan kezdődik a csicsóka szezon, így újra aktuális. Aki szereti az erdélyi csorbákat, annak nagyon fog ízleni, aki még nem evett ilyet, az főzze meg bátran, nem fog csalódni.
Hozzávalók 4 főre:
25 g vaj
1 fej vöröshagyma
arasznyi darab póré
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 paszternák
kis darab zeller
30 dkg csicsóka
1 liter alaplé
2 dl tejszín
2-3 ek tárkonyos ecet
1 ek ecetben eltett, aprított tárkony
só, bors
Egy finomra reszelt sárgarépát vajon megdinsztelek, hozzáadom
az aprított vöröshagymát, a pórét és üvegesre dinsztelem. Sózom, borsozom. A csicsóka
kivételével hozzáadom a többi aprított zöldséget és az egészet pár percig
kevergetve pirítom, felöntöm az alaplével (vagy vízzel) és 10-12 percig főzöm.
Hozzáadom a kis kockákra aprított csicsókát és további 5-8 percig főzöm, míg a
csicsóka és a zöldségek roppanós-puhák lesznek. Belekeverem az aprított tárkonyt
és ecetet, végül a tejszínt. Ha szükséges, igazítok a fűszerezésen és tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.