Gyorsan elkészülő ropogtatni való, ízének titka az a kacsazsír volt, amiben előzőleg
hízott kacsamájat sütöttem.
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
50 dkg rétesliszt
30
dkg félzsíros tehéntúró
26
dkg kacsazsír
1,5
teáskanál só
1
tojás
75
g tejföl
a
tetejére 1 tojás és szezámmag
A
sót elkeverem a lisztben, amit elmorzsolok a kacsazsírral. Hozzáadom a túrót,
egy tojást és a tejfölt, majd összegyúrom (ha nem állna össze a tészta, lehet
még tenni hozzá pici tejfölt).
Lisztezett
deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, felvert tojással lekenem, és megszórom szezámmaggal.
Derelyemetszővel csíkokra vágom, sütőpapíros tepsire teszem és
180
Celsius-fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.