2019. október 24.

Kacsazsíros, túrós stangli



Gyorsan elkészülő ropogtatni való, ízének titka az a kacsazsír volt, amiben előzőleg hízott kacsamájat sütöttem.

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
30 dkg félzsíros tehéntúró
26 dkg kacsazsír
1,5 teáskanál só
1 tojás
75 g tejföl

a tetejére 1 tojás és szezámmag

A sót elkeverem a lisztben, amit elmorzsolok a kacsazsírral. Hozzáadom a túrót, egy tojást és a tejfölt, majd összegyúrom (ha nem állna össze a tészta, lehet még tenni hozzá pici tejfölt).
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, felvert tojással lekenem, és megszórom szezámmaggal. Derelyemetszővel csíkokra vágom, sütőpapíros tepsire teszem és
180 Celsius-fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.