...avagy hogyan lakassunk jól 4 embert egyetlen árva
csirkemell filével. Igen kiadós ez a curry bundás csirke és előző este
bepácolva, másnap kisütve valami isteni és nem mellesleg a macerás panírozással sem kell vacakolni!
Hozzávalók:
1 db kicsontozott csirkemell
Hozzávalók:
1 db kicsontozott csirkemell
4 tojás
2 csapott evőkanál (dijoni) mustár
3 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál curry por
só és frissen őrölt bors
2-3 evőkanál liszt (én teljes kiőrlésű tönköly liszttel
készítettem, de rizsliszttel akár gluténmentes diétába is illeszthető. Ez
esetben GM mustárt használjunk!)
olaj a sütéshez
A csirkemell filét vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom,
majd beleforgatom a felvert tojásokba, amibe elkevertem a zúzott fokhagymát,
mustárt és curry port. A fokhagyma opcionális, de mi nagyon szeretjük, ezért teszek bele bőven. Letakarva pár órát (vagy egy egész éjszakát) pácolom a
hűtőszekrényben. Felhasználás előtt egy órával kiveszem a hűtőből, belekeverem
a masszába a lisztet és hagyom, hogy az egész szobahőmérsékletűre melegedjen.
Egy mélyebb serpenyőben felhevítem az olajat és kanállal kis halmokat merek
bele a masszából, ellapogatom és mindkét oldalukat szép pirosra sütöm. Konyhai
papírtörlővel kibélelt edénybe szedem, ez felszívja az olajfelesleget.
Tepsis krumplival és uborka salátával ettük.
Köszönöm Juditnak a remek receptet.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.