2011. június 21.
Töltött tojás
Gyerekkoromban Édesanyám gyakran készített töltött tojást, általában hétvégi reggelire, vagy ünnepi ebéd előételeként, csirkemájas töltelékkel, jó sűrű, tejfölös, házi majonéz ágyban tálalta. Az alábbi nem éppen a klasszikus változat, ám sikere volt így is, azzal a rucola pesto-val töltve, aminek másik fele a csigákban végezte.
Hozzávalók:
keményre főtt tojás
rucola pesto
kevés (házi)majonéz
A főtt tojást megpucolom, elfelezem, kiszedem a sárgáját és krémesre keverem a rucola pesto-val. Ha nem lenne elég krémes, igazítok az állagán kevés (házi)majonézzel. A tölteléket nyomózsákkal, vagy kiskanállal beleügyeskedem a tojásfehérje hajókba és zöldséggel tálalom.
Itt a többi töltött tojásom.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.