2011. június 21.

Töltött tojás


Gyerekkoromban Édesanyám gyakran készített töltött tojást, általában hétvégi reggelire, vagy ünnepi ebéd előételeként, csirkemájas töltelékkel, jó sűrű, tejfölös, házi majonéz ágyban tálalta. Az alábbi nem éppen a klasszikus változat, ám sikere volt így is, azzal a rucola pesto-val töltve, aminek másik fele a csigákban végezte.

Hozzávalók:
keményre főtt tojás
rucola pesto
kevés (házi)majonéz

A főtt tojást megpucolom, elfelezem, kiszedem a sárgáját és krémesre keverem a rucola pesto-val. Ha nem lenne elég krémes, igazítok az állagán kevés (házi)majonézzel. A tölteléket nyomózsákkal, vagy kiskanállal beleügyeskedem a tojásfehérje hajókba és zöldséggel tálalom.


Itt egy medvehagymás töltött tojásom.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

8 megjegyzés:

Bence/Emoke írta...

Jaj guszta!! Meg annyira jó ez a tál!:)

4Gyerek írta...

ez direkt ilyen tál?
mutatóóóóóós

Bianka írta...

Juj nagyon guszta és a tálalás is

Foodafok írta...

Nagyon jól néz ki. Rukolla pesto?! Hmm....

Edit írta...

Szia!
Szeretném megkérdezni, hol vetted ezt a tojáskínáló tálat? Éppen ilyet rendeltem egy régiségkereskedőtől (utolsó darab volt), de sajnos a posta eltörte szállítás közben.
Köszi, Edit

Gabojsza írta...

Edit, a kiskőrösi piac csetres turkálójában vettem, 300 forintért:-)

Edit írta...

Gabojsza, köszönöm. Én majdnem a tízszereséért vettem + posta! :-(
Nem tudsz még egyet turni?
Edit

Gabojsza írta...

Azóta sem láttam, de sosem lehet tudni...Ha találok, megveszem Neked:-) Kérlek írj a gabojsza@gmail.com címre, hogy tudnám Neked eljuttatni, ha lesz.