2022. május 15.

Könyvajánló: Náray Tamás - A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei

 

Náray Tamás saját bevallása szerint alkotó ember, aki számára a kreativitás és a folyamat a legfontosabb. A divatszakmán túl, a cukrászkodás és a sütemények elkészítése tökéletesen kitölti azokat az időket, amikor nem a festővászon előtt áll, és nem regényei szálait fűzi. 

Náray Tamás
Zarah trilógiája egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, ám nemcsak nagy ívű családtörténet, izgalmas kémregény és utazás számos ország földjén, hanem csupa szín, illat és forma, sőt, még az ínycsiklandó sütemények ízét is a szánkban érezhetjük egy olyan sokoldalúan tehetséges írónak köszönhetően, aki maga is szívesen forgatja a habverőt és a fakanalat.

A regény-beli finomabbnál finomabb falatok készítője, Frau Schwenk, a Winter család hűséges szakácsnője kulcsfigura a főszereplő, Zarah és nővére, Edel életében. Az ő történetük a regény lapjain elevenedik meg, ebben a kötetben pedig Frau Schwenk, Zarah és családja, valamint barátai által készített és szeretett ínycsiklandó sütemények egész sora jelenik meg Náray Tamás tolmácsolásában. A szereplők utazásai nyomán megízlelhetjük Németország, Olaszország, Anglia és Izrael legjellemzőbb, békebeli édességeit.

A kötetet lapozva tényleg olyan, mintha egy múlt századbeli szalonba lennénk vendégek, és finomabbnál-finomabb süteményekkel kínálnának. A közel félszáz receptet Kaszás Gergely gyönyörű fotói és László Ágnes egyedi, korhű tálalása keltik életre sajátos, elragadó módon.

A kötet itt rendelhető kedvezményes áron.

Náray Tamás A trilógia ízei - Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei
BOOOK KIADÓ KFT 
2022
152  oldal
6 990 Ft