Téli táj fogadott, hóval, hideggel.
A szálloda a Bánki tó partján épült, mindegyik(!) szobája a tóra néz. Bel- és kültéri medence, pezsgőfürdő, infra- és finn szauna jégkúttal, gőzkabin, tepidárium, Kneipp taposó és masszázs kényezteti a testet. A lelket kellemes, halk jazz muzsika, jó borok és finom étkek.
A pincérek figyelmesek, de nem tolakodóak, bár ha tele van az étterem (és szombat este tele volt) „falnál ülő” vendéget csak úgy tudnak kiszolgálni, hogy átnyúlnak a hozzájuk közelebb ülő vendég óra előtt. Ez nem az ő hibájuk, hanem azé, aki berendezte a termet és erre nem gondolt. De kicsire nem adunk:-)
A szombat esti vacsoránk:
Tárkonyos csibeleves

tartalmas, jó állagú zöldségek, a csirkemell nem száraz, egyszóval finom.
Jércemell filé vaslapon sütve joghurtos friss salátával

a salátához az öntetet külön kis edényben szervírozták, íze kellemes, a saláta friss, a hús kellően szaftos.
Marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával

ÉP-nek nagyon ízlett, a hús omlós és puha, a szaft finom, sűrű, a sztrapacska jó állagú, bár a juhtúró ízét csak nyomokban fedeztem fel. A petrezselyem díszítéssel nem fukarkodtak egyik fogásnál sem. (Igaz, én szívesen rágcsálok friss petrezselymet:-))
Bélszínsteak erdők-mezők gombáival, zöldséges rétessel (ezt én ettem)

A desszert: Tavi álom, azaz Tiramisu gombócok erdei gyümölcsraguval.

Finom, semmi különös (nekem inkább somlóinak tűnt, nem tiramisunak), az erdei gyümölcsragú igen jóízű.
Az étterem borlapját a Bortársaság állította össze, mi most az újbor ajánlattal éltünk és kellemesen elkortyolgattunk Dúzsi Tamás szekszárdi új roséjából, meg Gere&Weninger Rosé újborából.
Kiadós alvás után bőséges svédasztalos reggeli, majd ködös út várt hazafelé. Maradnak a szép emlékek:-)
Tó Wellness Hotel
2653 Bánk, Petõfi út 73
Az étteremlátogatás időpontja: 2008 november . A bejegyzés az étterem akkori teljesítményét tükrözi , amely azóta változhatott.