2017. június 4.

Irány Szicília!


Újabb pipa kerül a bakancslistámra! Pénteken betöltöm az ötvenediket és kedden irány Szicília!Élvezzük a mediterrán ízeket, megcsodáljuk a káprázatos déli tájat és ismerkedünk Szicília gazdag kultúrájával gasztronómiáján keresztül.
Szállásunk egy autentikus masseria-n lesz, egy hajdani farm gyönyörűen felújított rezidenciáján, csodás, napsütötte, olívafákkal körbeölelt vidéki tájon, a gyönyörű Modica és Scicli barokk városok között. Kültéri medence, kert, illetve a főző foglalkozásokhoz egy hatalmas olasz konyha áll rendelkezésünkre.

Látogatást teszünk Olaszország egyik legkiválóbb, Michelin csillagos éttermeket is ellátó, olívaolajat és borokat termelő biogazdaságába, részt veszünk főző kurzusokon, melyeken a régió legjellegzetesebb receptjeivel ismerkedünk meg és friss helyi alapanyagokból főzünk közösen helyi Mammákkal.

Ellátogatunk egy tradicionális szicíliai farmra, ahol megismerjük a friss ricotta, és a neves ragusai caciocavallo sajt készítésének rejtelmeit, lesz piaclátogatás Siracusában, városnézés a környéken, közös étkezések, borozgatások, beszélgetések.

Igazi gasztro-terápiás élményben lesz részünk! Az Ízbisztró megszervez nekünk mindent a szállástól a programokon keresztül egészen a busz transzferig, így nincs más dolgunk, mint megkóstolni és megismerni és élvezni Szicíliát.

Ha részt vennél egy Szicíliai gasztrotúrán, jó szívvel ajánlom az Ízbisztró csapatát!
Itt tudsz jelentkezni a legközelebbi túrára. Nyugodtan hivatkozz rám!


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.