2014. december 30.

Sonkás-sajtos-mustáros csiga


Reggelire, ha kényeztetni akarjuk a szeretteinket, vendégvárónak, ha csak fél óránk van valamit „produkálni”, vendégségbe, ha nem akarunk üres kézzel menni, vagy akár a szilveszteri svédasztalra. Gyors, fájdalommentes, mutatós és még finom is. Kell ennél több? 

Hozzávalók:
1 tekercs készre nyújtott friss leveles tészta (enyém Lidl beszerzés)
10 dkg hajszál vékonyra szeletelt füstölt sonka
5 dkg jól olvadó sajt (nálam fehér cheddar)
1 evőkanál mustár (bármilyen)

Letekerem a készre nyújtott  leveles tésztát, megkenem mustárral (itt van lehetőség némi villantásra, mert más-más lesz a végeredmény magos mustárral, dijoni csípőssel, vagy pld. szedermustárral. Betakarjuk a leveles tésztát vékony füstölt sonka szeletekkel, majd reszelünk rá sajtot. Bejgliszerűen feltekerjük, majd egy éles késsel a rudat kb, másfél cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt (akár azzal, amin a leveles tészta volt) tepsire sorakoztatjuk a csigákat, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra, majd betoljuk a 220 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 18-22 percre. Langyosan az igazi.

Ezzel a könnyű kis csigával kívánok minden olvasómnak sikeres, boldog új esztendőt, 2015-ben teljesüljön minden kívánságotok! BÚÉK!