2014. november 3.

Sült szőlő


A szombati piacon több helyen árultak szőlőt. „Szezonban” ritkábban kívánom meg, de így november elején elcsábultam...majd megsütöttem.

Hozzávalók (2 adaghoz):
két fürt szőlő
40 g olvasztott vaj
2 evőkanál jófajta dióolaj
2 evőkanál melaszos barnacukor

A sütőt grillfokozatra állítom. A szőlőt megmosom, lecsöpögtetem, majd leszemezem. Egy Pataki mázas tálban tálban összeforgatom az összes alapanyagot, majd grill alá teszem 6-7 percre. Nagyjából 3 perc után a szőlőszemek elkezdenek felrepedni, majd töppedni, az ízük még koncentráltabbá válik. Tálaláskor meg lehet szórni aprított pirított dióval, és fagylalttal, vagy mascarpone krémmel kész is a desszert.


Ötlet: Chili&Vanília.