2014. január 11.

"Ne cipeld, visszük!"

Mi lesz a vacsora? És ki fog bevásárolni?
Ez a két kérdés gyakran elhangzik bármelyik háztartásban, ahol a nap nagy részét a szülők a munkahelyen töltik, utána rohanás a gyerekekkel edzésre, különórára, majd haza leckét írni, közben vacsorát is kellene főzni, hogy legalább este, együtt üljön asztalhoz a család, és fél órát rohanás-mentesen tudjon együtt tölteni.
Hét közben feszített a tempó és a vásárlás nem kevés időt rabol el az ember életéből. Mert ugye el kell menni a boltba, a zöldségeshez, vagy a piacra, van, hogy ahhoz, amit terveztünk nem kapunk meg mindent egy helyen és ha listával és konkrét elképzeléssel is indulunk útnak, bizony közlekedéssel együtt rámegy jó esetben 1-2 óra, rossz esetben akár a duplája. Olyan drága idő, amit tölthetnénk akár a szeretteinkkel is.

Külföldön már régóta divat, itthon most kezd elterjedni az online élelmiszer vásárlás. Van, aki a 2014-es év egyik vezető trendjének tartja a neten megrendelt és házhoz szállított élelmiszert. Nem, nem a pizza házhoz szállítására gondolok, hanem arra, hogy neten megrendelünk, és hetente házhoz szállítanak egy doboz friss élelmiszert (lehetőleg nem messzebbről, mint 50 kilométer), és még azzal sem kell időt vesztegetni, hogy mit főzzünk belőle, mert kész menütervet és recepteket is kapunk hozzá.

Dinner for home egy ilyen internetes áruház. Friss alapanyagokat (tehát nem csak zöldséget!) kínálnak napi, heti vagy hétvégi menühöz, megkönnyítve ezzel a mindennapos bevásárlást. A termékeket csomagban árulják, melyekhez recepteket is ajánlanak (január 13 és 19 között az én receptjeimből válogattak).


Áruik nagy részét őstermelőktől, azok felvásárlóitól szerzik be, a vásárlóik igényes, tudatos fogyasztók, akik nem csak arra figyelnek, hogy mit tesznek az asztalra, hanem arra is, hogy mit, és kitől vásárolnak. A heti csomagot hétfőn, a hétvégit pénteken szállítják, de rugalmasak és igazodnak a vásárlók igényeihez. Van „Fittanyuka” csomag és biotermékek is!

Nincsenek megjegyzések: