2012. november 30.

Vákuumozok. Mindent!


Elegem van a molyokból! Két éve volt már egy kemény meccsünk, de tavaly szerencsére egy élelmiszer moly sem találta meg a konyhámat. Idén minden képzeletet felülmúló támadásba kezdtek, a csúcspont augusztusban volt, de még most is találok itt-ott példányokat, amiken látszik, hogy „eltették magukat jövőre”. Érthetetlen módon abban a szekrényben akad a legtöbb, ahol gyakorlatilag semmilyen élelmiszert nem tárolok, csak a sütőformákat, szilikon formákat, meg egyéb sütési kellékeket. Nem kevés pénzt adtam ki molycsapdákra, de hogy ne kelljen MINDENT kidobnom, elkezdtem levákuumozni az alapanyagokat. Ezzel nem csak a molyoktól védem meg őket, hanem elkerülöm pld. a dióféléknél az idő előtti avasodást, mert a vákuumozással a legtöbb élelmiszer eltarthatósága akár az ötszörösére emelhető.  Vákuum alá került a rizs, az aszalt gyümölcsök és a szárított paradicsom, a megkezdett darabos gyümölcstea, a zabpehely, a csokicsepp. Van, amit nem érdemes (pld. a 200 forintos rizst), de egy Acquerello rizst kidobni, mert molyos…na az már drágább mulatság, mint a vákuum fólia.

Ebben a webáruházban minden árkategóriában kapható vákuumozó készülék, és fóliák.

Pusztuljanak a molyok!