2012. július 2.

Sajtos tojáskrém



Végre ráérek újra kicsit ötletelni, „játszani”, a kötelező körökön túl, így nem kell állandóan szalámis szendvicset  reggeliznünk. 
Tojás, sajt mindig van itthon, ha este megfőzöm a tojás, reggel  5 perc összedobni egy tojáskrémet, mire feléled a család, van mit a pirítósra tenni.

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg sajt (most gouda)
1 teáskanál magos dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
pár csepp citromlé, vagy egy kisméretű savanyú uborka, nagyon apróra vágva
só és frissen őrölt bors

A tojásokat keményre főzöm, kihűtöm, megtisztítom és a sajttal együtt lereszelem a reszelő nagylyukú oldalán. Egy tálban összekeverem a majonézt, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a tejfölt, hozzáadom a citromlevet (vagy a savanyú uborkát), a lereszelt sajtot és tojást, sózom, borsozom és jól összekeverem. Felhasználásig hűtőben hagyom összeérni az ízeket.