2012. március 19.

Spagetti paradicsomszósszal


Gyors tésztaétel, üveges paradicsomszósszal. Igaz, nem bolti, hanem saját gyártmány, amiben tudom mi van és csak az van, amit beletettem. Ősszel 40 liter paradicsomléből főztem fűszeres ivólét és paradicsomszószt, rájárunk hetente.  Ilyen előkészületek után a paradicsomszószos spagetti a világ legegyszerűbb tésztaétele, olyankor vetem be, ha hazaérve 20 percen belül jót és meleget szeretnénk enni.  A spagetti  is jó minőségű (bár nem olcsó, de annyira rákattantunk, hogy majd 2 éve csak ezt a márkát veszem Giuseppenál), nagyon jól felveszi a szószt és ha esetleg  maradna, pár óra múlva még mindig al dente és nem itta magába az egész mártást.

A „recept” egyszerű: négy főre egy csomag  (fél kg)  tésztát, enyhén sós vízben al dente-re főzök, közben olívaolajon megdinsztelek egy hagymát és ha már üveges, ráöntök egy liter paradicsomszószt, majd amíg fő a tészta, lassú tűzön hagyom még kicsit besűrűsödni. Ha kifőtt a tészta, belekeverem, elzárom alatta a tüzet és magára hagyom úgy 5 percig, közben megterítek. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálalom, mellé egy pohár vörösbor és kerek a világ, még hétfőn is.