2012. február 15.

Pácolt camembert


A nakladany hermelin nekem eddig kimaradt (biztosan azért, mert régen jártam Prágában és akkoriban nem a különböző vendéglátóipari egységek látogatása volt a fő attrakció), de az utóbbi időben több blogon láttam és egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnom a háziasított változatát, camembertből.  Elkészült, jól eldugtam a hűtő egy nem annyira szem előtt lévő sarkában (hogy senki ne essen kísértésben), és majd két hét elteltével,egy hangulatos estén, barátainkkal elfogyasztottuk. Egyhangú döntés alapján ismétlésért kiált. 

Hozzávalók:
3 db kis méretű camembert sajt (Mindennapi Manna tanácsára az Aldiban vettem)
3 kis fej salottahagyma
4 gerezd fokhagyma
pár szem szemesbors (színes)
2-3 babérlevél
1 tk fehér mustármag
fél friss chili
pár levél friss rozmaring
napraforgóolaj

A sajtokat lapjával (vízszintesen) félbevágom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a chilit megmosom és mindegyiket vékonyan felszeletelem. A sajtszeletek közé chili, hagyma- és fokhagymaszelet teszek és kettesével “szendviccsé” párosítom. Egy széles szájú üveg aljára szórok a fűszerekből és a maradék hagymákból. Ráhelyezek egy sajtszendvicset, szórok rá a fűszerekből és hagyma karikákból, majd egy következő sajtszendvics, és a tetejére szórom a maradékot. Felöntöm olajjal, és hűtőszekrényben tíz-tizenkét napig érlelem. Friss kenyérrel, sörrel (vagy üde rozéval) tálalom.