2011. november 17.

Ízek és BorokNem szűkölködünk mostanában gasztronómiai rendezvényekben! E hét végén, a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő második Kézműves MagyarÍzek vására mellett a Hungexpo is szervez ez izgalmasnak ígérkező háromnapos programot, az Izek és Borok kiállítást, nemzetek konyháival és magyar borokkal színesített gasztronómiai bemutatót és vásárt. Vasárnap a belépés és a parkolás INGYENES!

A kiállításon bemutatkoznak a magyar borrégiók, több mint hatvan borászat hozza el borait.
Kóstolni lehet a Nyakas Pincészet, a Debreczeni Pincészet, a Haraszthy Pincészet, Figula Mihály, Szeremley Huba, a Laposa Pincészet, Bárdos és Fia, a Hilltop Pincészet, a Bodri Pincészet, a Ferenczi Szőlőbirtok, Vida Péter, Takler Ferenc, a Twickel Szőlőbirtok, a Szent Gaál Pincészet, Jandl Kálmán és Arnold, Franz Weningler, a Juhász Testvérek Pincészete, Thummerer Vilmos, a Demeter Pincészet, Vincze Béla, Tóth Ferenc és a Chateau Pajzos-Megyer, az Árvay Családi Pincészet, a Sauska-Tokaj Pincészet, a Tokajicum Borház, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Patricius Borház, az Andrássy Pincészet, a Dereszla Pincészet, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Jekl Béla és Flóra, Tiffán Ede és Zsolt, Gere Attila, Gere Tamás és Zsolt, Bock József, Csányi Pince, Polgár Zoltán, a Janus Borház, és a Caffe Mauro termékeit.
A neveket olvasva, ott a helyem:-)

Lesz még pálinkakóstolás (Zsindelyes Pálinkafőzde, az Árpád és Vadász Pálinka-Kisrét Manufaktúra Kft, a Brill Pálinkaház), szakmai előadások, csokoládékészítésről szóló fotó kiállítás, és nemzetközi chéf verseny (WACS), a zamatos nedűket magyar bajnok sommelier-ek elemzik, az ételeket pedig ismert séfek kínálják a közönségnek.
A borok élvezete mellett a nemzetek konyháit képviselő mintegy húsz étterem kínálatát lehet megkóstolni. Ott lesz a Gundel, a Hemingway, a Kashmír indiai, és a Philippe belga étterem, a gasztronómiai élményeket szórakoztató programmal tálalja a HUNGEXPO a „G” pavilonban. Fellép sok ismert együttes és tánccsoport, köztük a Latin Duo, a Besodrom a BUDAPEST BÁR, a Doka Dance és a Forgórózsa.
Ez az első Ízek és Borok kiállítás, vele egyidőben kerül megrendezésre a HÓ-SHOW, SPA&WELLNESS, valamint a TEREPZONA kiállítások. 

Nincsenek megjegyzések: