2011. augusztus 9.

Zöldséges lazac



Megint lazac. Sok zöldséggel, nyáriasan.

Hozzávalók 6 személyre:
6 szelet bőrös lazacderék, filézve
2 nagy fej hagyma
piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
2-3 sárgarépa
pár gerezd fokhagyma
4 db jókora, érett paradicsom
2 dl száraz fehérbor
só, frissen őrölt bors
aprított, friss petrezselyem

A zöldségeket vékonyan felszeletelem. Egy akkora tepsit, amiben a hal kényelmesen elfér, kibélelek a hagyma szeletekkel, ráfektetem a sózott-borsozott halat (bőrös felével felfelé)


a hal szeletekre (és közéjük) halmozom a szeletelt sárgarépát,


és a háromféle paprikát,



majd a paradicsomot és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Lazán sózom, borsozom, meglocsolom a borral és forró (180 fokos) sütőben 50-60 percig sütöm, míg szépen megpirul. Megszórom friss, aprított petrezselyemmel és vajas krumplival, vagy puliszkával tálalom.