2011. augusztus 24.

Paradicsomos nyúldagadó



Ez nekem olyan szerdai ebédre való. Hétfőn akad(hat) némi vasárnapi maradék, kedden jöhet a húsmentes szekció, de szerda piacnap, kötelező hentes látogatással és húsos ebéddel. A kiskőrösi Piac téren két hentes van, a Japi baromfiboltját látogatom gyakrabban, nála nyúlhús is kapható. Nyúldagadót szívesen veszek, a lányok is szeretik, jó kis husi, leggyakrabban töltöm valamivel és göngyölöm. Tudom, ez már divatjamúlt eljárás, de ez van, öregszem, meg amúgy sem kell nekem mindig trendinek lennem.

Hozzávalók személyenként:
4 szelet nyúldagadó
1 ek szárított paradicsom morzsa­*
2 szelet füstölt sajt
só, frissen őrölt bors
kevés vaj, vagy olívaolaj
konyhai frissentartó fólia

*A szárított paradicsomot – azt a fajtát, amely csontszárazra sikeredett tavaly – robotgépben morzsává őrlöm és fűszernek használom.

Kiterítek egy darab A4-es méretű konyhai frissentartó fóliát, erre fektetem a megmosott, konyhai papírtörlővel szárazra itatott, sóval, borssal fűszerezett nyúldagadókat úgy, hogy kicsit fedjék egymást és négyzetalakot kapjak. Megszórom a paradicsom morzsával, ráfektetem a füstölt (edámi) sajtszeleteket és a fólia segítségével feltekerem, a tekercse(ke)t kivajazott (vagy kiolajozott) sütőtálba teszem (fólia nélkül!) és leöntöm a fűszeres paradicsomszósszal. 180-200 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm. Szeletelve, krumplipürével tálalom.