2011. július 13.

Kecskesajtos, gombás gesztenyepástétom


Reggelire, uzsonnára, vagy vendégváró falatkákhoz. Előre elkészíthető és pár napig hűtőben eltartható.

Hozzávalók 4 főre:
10 dkg barna csiperke, apróra vágva
1 csomag Prima Maroni natúr, darált, főtt, gyorsfagyasztott gesztenye (125 g)
1-2 darab apróra vágott mogyoróhagyma
5 dkg érlelt, natúr kecskesajt, reszelve
1 gerezd fokhagyma, reszelve
pár levél friss, apróra vágott bazsalikom
kis csokor petrezselyem, aprítva
2-3 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál száraz sherry
tengeri só és frissen őrölt bors
pár apró levél friss bazsalikom, a díszítéshez

Egy serpenyőben, közepes lángon felmelegítek egy evőkanálnyi olívaolajat és megdinsztelem rajta a mogyoróhagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd a gombát és kevergetve párolom további öt percig. Ráöntöm a sherryt, belekeverem az aprított bazsalikomot, a petrezselymet és fűszerezem sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Amikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadom a kecskesajtot, majd belekeverem a gesztenyét és leveszem a tűzről. Hagyom hűlni, majd a keveréket egy késes robotgéppel pürésítem, krémessé teszem még 1-2 evőkanál olívaolaj hozzáadásával, ha szükséges, igazítok a fűszerezésen. Hűtőszekrényben hagyom pár órát összeérni az ízeket, majd krékeren, vagy pirítóson tálalom.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.