2011. május 19.

Spárga saláta


Retro-feeling, tiszta nyolcvanas évek. Amúgy finom. Nagyon is!

Hozzávalók:
250 g spárga, fehér és zöld, vegyesen
3-4 db főtt tojás
2 szál újhagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
3-4 evőkanál majonéz
3-4 evőkanál joghurt
só, bors

A tojásokat keményre főzöm, megtöröm a héjukat, hideg vízben hagyom hűlni, majd meghámozom és kockákra aprítom.
Ha nyers spárgából készítem, akkor a fehér spárgát meghámozom, a fás végét levágom, a zöldnek csak lepattintom a fás végét, pont ott fog eltörni, ahol már nem fás. Cukros-sós vízben (1 liter vízhez 1 evőkanál cukor és egy teáskanál só) roppanós-puhára párolom, hagyom kihűlni, majd egy-másfél centis darabokra felaprítom. Ha sült spárgából készítem, azt csak felaprítom, az újhagymával együtt. A majonézt kikeverem egy evőkanál mustárral (lehet magos is), meg joghurttal, sózom, borsozom, belereszelem és elkeverem benne a fokhagymát, belekeverem a spárgát, hagymát és a főtt tojást. Fogyasztás előtt hagyom hűlni 1 órát a hűtőben. Pirítóssal tálalom.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.