2011. március 8.

Joghurtos sárgarépa saláta


Pofonegyszerű, török ihletésű saláta, amit köretként lehet enni hússal, vagy egyszerűen, egy szelet hatmagvas, sörös kenyérre púpozva.

Hozzávalók:
500 g sárgarépa, reszelve
500 g török (vagy görög) joghurt
4 gerezd fokhagyma, reszelve
só, frissen őrölt bors
1-2 evőkanál olívaolaj

Ha nincs kéznél török, vagy görög joghurt (és most nem arra az agyoncukrozott cuccra gondolok, amit itthon „görög joghurt”-ként forgalmaz a danone), szóval ha nincs itthon, csak sima, mezei natúr joghurt, akkor azt egy sűrűbb szövésű szűrőbe hagyom legalább pár órát lecsepegni. Nem lesz sosem olyan, mint a 10% zsírtartalmú török, vagy görög joghurt, de lehet vele boldogulni.
Míg a joghurt lecsepeg, meghámozom és lereszelem a répát meg a fokhagymát, majd összekeverem a lecsepegtetett joghurttal és fűszerezem. 1-2 evőkanálnyi jóféle olívaolajtól még finomabb lesz.

Innen az ötlet.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.