2010. szeptember 9.

Töltött cukkinivirág



A szomorkás időjárást ellensúlyozva ma fogadjátok szeretettel egy napfényes finomság, a töltött cukkini virág receptjét.

Hozzávalók személyenként:
4 db friss cukkinivirág
100 g ricotta
1 evőkanál frissen reszelt parmezán
1 evőkanál crème fraîche
pár levél friss bazsalikom, kakukkfű és rozmaring
só és frissen őrölt bors


A cukkinivirág törékeny, bánjunk vele gyengéden. Bibéit távolítsuk el, óvatosan mossuk meg, majd hagyjuk megszáradni. Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a ricottát, crème fraîche–t, parmezánt és aprított zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk és egy habzsák segítségével töltsük a virágokba. A megtöltött virágokat süthetjük sütőben – kevés olívaolajjal megpermetezve (5-6 perc alatt, előmelegített sütőben, a sütő legmagasabb fokozatát használva) vagy márthatjuk tempura tésztába és kisüthetjük olajban.