2010. szeptember 2.

Sárgadinnye saláta mozzarellával


Tegnap úgy nézett ki, hogy vége a szép időnek, de ma újra hétágra süt a nap! Nyárbúcsúztató saláta, amivel egy hűvösebb nap is jól kezdődik:

Hozzávalók:
1 kisméretű sárgadinnye
1 csomag mini mozzarella (lehetőleg pácolt)
1 ek frissen facsart citromlé
friss petrezselyem levelek
frissen őrölt bors
mustárolaj
pár szelet szárított sonka (házi, feketeerdei, vagy serrano)

A sárgadinnyét kettévágom, a magjait eltávolítom és karalábé vájóval helyes kis golyókat kanyarítok a dinnye húsából. Elrendezem egy tányéron, a dinnyegolyók közé teszem a pácolt mini mozzarella golyókat és a petrezselyem leveleket. Spriccelek rá egy kevés mustár olajat, tekerek rá borsot, meglocsolom a frissen facsart citromlével és leheletvékony sonkaszeletekkel körítve máris lehet fogyasztani az üde, nyárbúcsúztató salátát.

Ötlet: Everyday Food: Great Food Fast .