2010. szeptember 24.

Kenyérre is kenhető paprikakrém


Sajtokhoz, vajas pirítósra, pörköltekbe, tokányba és bográcsos ételekhez fogom elhasználni. Finomabb, mint Édesanyám darált paprikája.

Hozzávalók:
2 kg paprika (pritamin, vagy kápia)
2 ek 10% ecet
2 ek só
5 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagyma, reszelve
2 dl olaj (én olivát használtam)

A paprikát megmosom, kicsumázom, megszabadítom a magoktól és ledarálom, összekeverem egy megfelelő méretű edénybe a többi hozzávalóval és felteszem főni. Forrástól számítva 20 percig kavargatva főzöm, majd még forrón, sterilizált üvegekbe töltöm, rácsavarom a tetőt és száraz dunsztban (pld. egy kosárban, plédek között) tartom másnapig.

A kaskantyúi Manci néni receptje.